Nem megy a tanulás? deo és joe segít!
Nem megy a tanulás? deo és joe segít!
Menü
 
Állam- és jogtudomány
 
Kémia
 
Nyelvtan
 
Puskázók
Indulás: 2004-09-03
 
Odass, milyen klassz portálok!
 
Irodalom
 
Tanulásmódszertan
 
traccsparti
látom szükség lenne a chatre,úgyhogy újra hozzá lehet férni. Ne éljen vissza vele senki. Köszi
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az oldal2
Rólad
Milyen gyakran jársz ide?

Regisztrált vagyok, és gyakram
Regisztrált vagyok, de nem gyakran
Ide jövök, bármi kell!
Gyakran
Ritkán
Most vagyok itt először
Most vagyok itt 2./3./4.-szer
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az oldal2
Értékelj!
Hogy tetszik az új külső?

Sokkal jobb mint eddig! Ez az:)
Az előző jobb volt
Na végre, az előzőtől hánytam...
Fúj! Vissza a régit!
Nem fontos...
Nekem mindegy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szentpéter esernyője olvasónapló

Mikszáth Kálmán:

Szent Péter esernyője

 

 

A Legenda                

 

1. rész

 

Az esernyő és Szent Péter:

Imádkozás közbe eleredt az eső. János rohant haza rohant és meglátta a kosarat, de meglátta a felette lévő fakó piros esernyőt is. Gyorsan bevitte a gyereket, és gyorsan terjedt a hír, hogy Szent Péter tette oda az esernyőt. János pap gondba volt, hogy tartsa el ebből a fizetésből a szegény Veronkát. Jánost már az esernyővel hívták a temetésre, és a második temetésen fel is támadt az ember, akit temettek. Elterjedt a híre az egész világban, és már mindenhonnan jöttek, hogy az esernyő alatt esküdjenek meg. Nagy jövedelem volt ez Jánosnak és persze jó volt a kis Veronkának

 

 

 

A Gregoricsok

 

2. rész.

 

Gregorics Pál halála és öröksége:

Gregorics Pál már a más világra készülődött és a végrendeletet meg is íratta. Ancsurával elküldetett egy táviratot, de Ancsura nem küldte el, mert úgy gondolta Gregorics Pál meg fog gyógyulni. De nem gyógyult meg, és már nem tudott beszélni Gyurival. Így az örökségét nem tudja átadni, és a családjára a végrendeletben nem hagy semmit. Azért bőkezűen osztott mindenkinek. És a pénzre éhes testvérei kutatnak az elrejtett vagyon után. Gyuri elment ügyvédnek, hogy pénz legyen.

 

 

A nyomok

3. rész.

 

A fülbevaló:

Épp már indult volna, mikor kidobolták, hogy elveszett egy fülbevaló és a becsületes megtaláló jutalmat kap. Vannak csodák épp Gyuri találta meg. Bevitte a Városházába, mert onnan hiányzott valakinek. Egy bájos lány vesztette el a fülbevalót, ki éppen madame Kriszbay –t borogatta. Kiderült a piacon történt egy kis baleset és tönkre ment a kocsi. Gyuri úgyis Glogovára tart, elviszi őket (Veronkát és madame Kriszbay – t). Késő volt már az induláshoz, Mravucsán ott tartotta.

 

 

A Bábaszéki intelligencia

 

4. Rész.

 

Neki láttak a vacsorának, és jól elbeszélgettek. A beszélgetésben szó esik az esernyőről, és kiderül, hogy Veronka bátyja János papnál, vagyis inkább a templomba tartják az esernyőt. Kap szállást estére, de nem nagyon tud aludni, azon töri a fejét, hogyan szerezze meg a csekket. A végen elalszik, és azt álmodja, hogy elveszi Veronkát és így övé lesz az esernyő. Gyuri nem tartja rossz ötletnek az álmot. Mikor felébrednek nem sokkal azután elindultak Veronkával és madame Kriszbay – el.

 

A harmadik ördög

 

5. Rész.

 

 

Három üszög:

Elmentek a pap házába és vendégül látták Gyurit. Sztolarik úr eljött és elhozta a gyűrűket is, amit még Gyuri kért. Elmentek, hogy nyugodtan tudjanak beszélni, eközben Veronka kihallgatta őket, mit beszélnek de csak annyit hallott, hogy ő csak egy eszköz az esernyő megszerzéséhez. Sztolarik és Gyuri megnézték az esernyőt és kétségbeesve látta Gyuri, hogy nem a régi nyele volt rajta. Megtudta, hogy a régi nyelét elégedték üszögnek.

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Föci
 
Biosz
 
Matek
 
Töri
 
Fizika
 
Puskázók
Indulás: 2004-09-03
 
Segíts te is! ide írj puskákat!
 
Idő
 
Gazdaság
 
Az oldal
Az oldal...
Hogy tetszik az oldal? (kérlek vegyétek figyelembe, hogy az oldal sokáig szünete

Nagyon szuper, sok hasznát veszem
Tök jó
Nem rossz
Nem tudom, semmi értelme
Nem tetszik túlságosan
Fúj, utálom.
********!!!!!!
Nem szavazok:)
Hajrá Pandacsöki Boborján!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról